Sivut

28. toukokuuta 2013

Pellillinen vaniljaista raparperipiirakkaa

Blogeissa on alkanut jo näkyä ihania raparperiherkkuja. Ne kyllä kuuluvat tähän alkukesään, nam. Itse en ole vielä tuoretta raparperia saanut, mutta onneksi pakastimesta vielä löytyi, jotta sain tyydytettyä raparperinhimoni. Tämä piirakka ei välttämättä kaipaa vaniljakastiketta vierelleen, täytteessä kun on vaniljarahkaa. Aivan ihanaa! Ohje on täältä.


OHJE:

3 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 l raparperinpaloja
400 g vaniljanmakuista rahkaa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
3 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille (35 x 30 cm). Ripottele päälle raparperin palat.

Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.

Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti