30. huhtikuuta 2013

Munkkeja

Ei ole vappua ilman munkkeja! Flunssaa uhmaten tartuin tuumasta toimeen ja paistoin pienen määrän munkkeja vappuherkutteluun.


OHJE (20 kpl):

2½ dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia

Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita taikinanesteseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin palasta 10 pientä pyöreää pullaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa. 



Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180 asteeseen. Käytä lämpömittaria tai kokeile öljyn sopivaa kuumuutta niin, että koepaistat ensin yhden munkin. Paista munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 



Ota kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle tai tarjottimelle. Sokeroi munkit vielä lämpiminä.



Hauskaa vappua!

1 kommentti:

  1. Totta, vappu ilman munkkeja ei tunnu miltään =)
    Iloista vappua!

    VastaaPoista