15. joulukuuta 2012

Mantelisuklaa

Mantelisuklaa on ollut to-do jouluherkkujen listallani jo useamman vuoden ajan, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä tätä. Daim:n tapaista herkkua, joten hyvää on! Ohje on Kati Jaakosen kirjasta Hellapoliisi makeilee. Käytin vähälaktoosisia ja laktoosittomia tuotteita, joten myös perheen laktoosi-intolerantikot voivat syödä tätä. Onneksi on laktoositonta suklaata!


OHJE:

4 rkl voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl siirappia
2 rkl kermaa
1 dl mantelijauhetta
2 dl sokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
200-300 g sulatettua suklaata

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot, siirappi, kerma, mantelijauhe, sokeri ja kaakaojauhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.

Kaada seos leivinpaperille ja nosta pinnalle toinen leivinpaperiarkki. Kaulitse seos kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi levyksi.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Levitä suklaa manteli-toffeelevyn päälle. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä.

1 kommentti:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä!!! Ihanaa Joulun aikaa!!!

    VastaaPoista