17. joulukuuta 2012

Glögihyydykekakku

Tein tätä glogihyydykekakkua jo viime joulun alla, mutta silloin glögikiille pääsi karkaamaan lautaselle, joten kakku jäi postaamatta blogiin. Tänä vuonna uusi yritys ja nyt onnistui! Oikein herkullinen kakku vaikkapa joulun kahvipöytään.


OHJE:
130 g pipareita
50 g voita tai margariinia

Valkosuklaatäyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk Sunnuntai rahkavalmiste vanilja
130 g valkosuklaata
½ dl glögiä
3 liivatelehteä

Glögikiille:
3 dl glögiä
4 liivatelehteä

Murskaa piparit ja sulata voi/margariini. Sekoita huolellisesti keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5-10 minuuttia). Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon rahkavalmiste ja suklaasula.

Kuumenna ½ dl glögiä kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan glögiin. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen glögikiilteen lisäämistä.

Glögikiillettä varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna n. ½ dl glögiä kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan glögiin. Sekoita liivateseos glögin joukkoon. Lusikoi glögikiillettä varovasti valkosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa.

Koristelin kakun pienillä pipareilla.

1 kommentti:

  1. Näyttääkin oikein herkulliselta! Täytyy varmaan minunkin tehdä glögikakkua jouluksi ;)

    VastaaPoista