20. lokakuuta 2012

Jauhelihahyrrät

Netissä pyöriessä sattui silmiini jauhelihahyrrien ohje BB-blogissa. Leivoinkin näitä poikien synttäreille. Pikkuisen muokkasin ohjetta täytteen suhteen, alla ohje sellaisena kuin itse tein. Tämä onkin siitä hyvä ohje, että jokainen voi tehdä mieleisensä täytteen.

Kuva on otettu huonossa valaistuksessa, siksi noin kellertävä.


OHJE:

250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g jauhelihaa
mustapippuria
paprikajauhetta
pitsamaustetta
tomaattipyreetä
juustoraastetta

Päälle:
kananmunaa
juustoraastetta
 
Sekoita rahka ja pehmeä voi sekaisin, lisää kuivat aineet. Älä vaivaa turhaan, vaan sekoita taikinaa sen verran, että saat ainekset sekaisin. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.

Ruskista jauheliha ja mausta se. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä levylle tomaattipyree ja jauhelihaseos, ripottele päälle juustoraastetta. Kääri levy rullalle. Leikkaa paloiksi, voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.  Paista 200-asteisessa uunissa noin vartti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti