4. syyskuuta 2012

Vaniljainen mansikkakakku

Tein kesällä kuopuksen synttäreille myös tällaisen vaniljaisen mansikkakakun, oli todella hyvää. Kehuja tuli vierailtakin. Ohje on Sunnuntailta.



OHJE:

10 kpl digestivekeksejä (150 g)
75 g leivontamargariinia
Täyte:
1 l mansikoita
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 prk Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta
½ dl sokeria
Koristeluun:
mansikoita

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm) siten, että paperi kiinnittyy pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois.

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini keskenään. Painele seos vuoan pohjalle.

Halkaise puolet mansikoista ja asettele ne keksipohjan päälle. Aseta pohjan reunoille tulevat mansikat leikkauspinta vuoan reunoja vasten.

Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon Sunnuntai Vanilja, sokeri ja liivateseos. Vatkaa tasaiseksi.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia.

Irroita hyytynyt kakku vuoasta. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla.


Itse koristelin mansikoiden lisäksi sulalla suklaalla ja orvokeilla, jotka ovat syötäviä kukkia.


2 kommenttia:

  1. Heipsan!!! voitit blogissani järjestetyn arvonnan. käytkö jättämässä minulle sähköpostiini osoitetietosi : juhlatar(at)gmail.com niin laittelen sinulle palkinnon tässä lähiaikoina :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kermainen kakku ja mansikoista tulee niin kesän kaipuu. Maistuisi kyllä minullekin ;D

    VastaaPoista