Sivut

6. syyskuuta 2012

Rouheiset sämpylät

Nämä sämpylät poikaset leipoivat jo aikapäiviä sitten. Ohje on otettu Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauho -pussista.


OHJE (25 kpl):

5 dl vettä
1½-2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa
12-13 dl Rouheisia sämpyläjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia tai
100 g leivontamargariinia

Voiteluun:
vettä

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä.

Lisää taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele sämpylät vedellä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti