9. syyskuuta 2012

Mustikkapasteijat

Mustikkaleivonnaiset kuuluvat ehdottomasti loppukesään. Niitä on meidänkin keittiössä leivottu. Nämä mustikkapasteijat olivat mukavan erilainen mustikkaherkku. Ohje on Annasta 30/2012. Kannattaa kokeilla, oli hyvää!


OHJE (16 kpl):

1 pkt (500 g) pakastelehtitaikinalevyjä
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
½ sitruunan kuori
250 g mustikoita
Voiteluun:
kananmunaa

Leikkaa levyt kahteen osaan. Kauli pituudeltaan hieman suuremmiksi.

Notkista kulhossa  tasaiseksi tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuori.

Jaa noin ruokalusikallinen seosta jokaiselle taikinalevylle. Jaa päälle mustikat. Sivele vedellä neliöiden kaksi sivua. Taita levyt kolmioiksi ja nipistä kiinni. Painele reunat vielä haarukalla.

Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Helppo ja herkullinen ohje, pitää laittaa korvan taakse :D

    VastaaPoista
  2. Kiva ohje... sama täällä, korvan taakse menee =)

    VastaaPoista