Sivut

7. syyskuuta 2012

Mansikkaunelma

Vielä löytyy arkistoista näitä kesällä leivottuja herkkuja. Tämä mansikkaunelma ei juuri ulkonäöllään hurmannut, mutta maullaan kyllä. Maistui ihanasti kesälle! Ohje on Maku-lehdestä 3/2012.


OHJE:

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelystä
½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
5 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille.

Tee täyte ja kuorrutus. Rouhi suklaa terävällä veitsellä, säästä kourallinen rouhetta koristeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja sokerit. Ota 1/3 vaahdosta sivuun kuorrutusta varten.

Paloittele mansikat, säästä muutamia mansikoita koristeeksi. Levitä suklaa-kermatäyte täysin jäähtyneelle pohjalle ja levitä päälle mansikkapalat.

Kääri torttu rullalle, kiedo se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille ja levitä pintaan loppu vaahto. Koristele suklaarouheella ja mansikoilla.

 

1 kommentti:

  1. Aivan upea leivontablogi sinulla! Otan sinun raparperipiirakan ohjeen ja leivon siitä omenapiirakan. Haluan leipoa helpon omenapiiran viikonloppuna. Kaunista syksyä!

    VastaaPoista