6. elokuuta 2012

Vaniljainen mustikkapiirakka


Teki mieli leipoa jotain marjaisaa ja aikani netissä pyörittyä osui silmiini tämä vaniljaisen mustikkapiirakan ohje Mimmin keittiöstä. Ja kuten Mimmikin kirjoittaa, niin tämä on erityisen hyvää jääkaappikylmänä.


OHJE:
Pohja:
4 munaa
4½ dl sokeria
1½ dl rasvaa sulatettuna (= noin 150 g)
3/4 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoha
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 pss Blå Band vanhanajan vaniljakastikeaineksia
5 dl maitoa
5-6 dl mustikoita

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike sekoittamalla maitoa ja vaniljakastikeainekset yhteen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Vatkaa sinä aikana munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinaan vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, maito ja sula margariini/voi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä vaniljakastike tasaisesti taikinan päälle pienissä erissä esim. lusikalla levittäen. Lisää lopuksi mustikat täytteen päälle.

Paista 175-200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarvittaessa pienennä lämpötilaa paistamisen loppupuolella. Jäähdytä piirakka ja nauti.


1 kommentti:

  1. Nam,kokeilin ja oli todella herkullista.

    VastaaPoista