Vadelma-kinuskijäädyke
oli niin hyvää, että ajattelin testata sitä myös kakun täytteenä.
Toimii! Lisäsin täytteeseen 4 liivatelehteä jämäkkyyttä tuomaan. Tästä
ohjeesta riittää täytettä halkaisijaltaan 24-26 cm:n kakun kahteen
väliin.
OHJE:
1 prk Flora vispiä
2 prk (á 150 g) vaniljarahkaa
3 dl vadelmia paseerattuna
2 rkl ruokosokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen
likoamaan. Vaahdota Flora vispi kulhossa. Sekoita rahkan joukkoon
kermavaahto, paseerattu vadelma ja sokeri.
Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatelehdet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
Laita puolet täytteestä kostutetun kakkupohjan päälle, valuta päälle kinuskikastiketta. Tee toinen kerros samoin.
Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti