Sivut

6. elokuuta 2012

Vadelma-kinuskijäädyke

Uutena vuotena meillä herkuteltiin jäädykkeellä. Maku-lehdessä 6/2011 oli lakka-kinuskijäädykkeen ohje, mutta koska meillä ei ollut lakkoja, tein jäädykkeen vadelmista. Jos tekee jäädykkeen vadelmista, on hyvä muistaa käyttää suomalaisia marjoja! Ohjeesta poiketen tein yhden ison jäädykkeen, en annosvuokiin.


OHJE (6-8 annosta):
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 150 g) vaniljarahkaa
3 dl vadelmia paseerattuna
2 rkl ruokosokeria
1 dl kinuskikastiketta

Vaahdota kerma kulhossa.

Sekoita rahkan joukkoon kermavaahto, paseerattu vadelma ja sokeri.

Valuta päälle kinuskikastiketta nauhana. Kääntele seosta vain sen verran, että kinuski jää seokseen raidoiksi.
Nostele seos (annosvuokiin tai) silikonivuokaan. Jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kumoa jäädyke vuoasta lautaselle ja anna olla huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti