Sivut

25. elokuuta 2012

Suklaadonitsit

Minun oli tarkoitus tehdä suklaadonitseja jo vapuksi, mutta koska olin silloin sairas, jäi donitsien paistaminen toiseen kertaan. Ennen juhannusta sain tartuttua tuumasta toimeen. Ohje on Maku-lehdestä 2/2012. Ohjeessa donitseihin tuli kinuskikuorrutus, itse kuitenkin kuorrutin donitsit maitosuklaalla. Donitsit voi myös sokeroida lämpiminä.

Täytyy sanoa, että itse en ollut näihin kovin ihastunut. Lapset kyllä tykkäsivät. Olisin itse tykännyt enemmän Arnold´s-tyyppisistä donitseista, nämä olivat makuuni liian kuivia.


OHJE (18-20 kpl):
50 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 dl kevytkermaa
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
strösseleitä

Pehmitä rasva mikroaaltouunissa notkeaksi. Vatkaa kierrevatkaimella joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota reiällisellä donitsimuotilla tai halkaisijaltaan noin 8 cm:n pyöreällä muotilla kakkuja. Jos teet kakut pyöreällä muotilla, tee keskelle reika esimerkiksi pullonkorkilla. Muotoile reikäpalat ja yli jäänyt taikina uudelleen levyksi ja ota muotilla paloiksi.

Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Paista donitsit molemmin puolin kauniin ruskeiksi (1-2 minuuttia/puoli). Nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kuorruta jäähtyneenä.

Sulata suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa ja dippaa donitsit yksitellen suklaasulaan. Ripottele päälle strösseleitä.


1 kommentti: