6. elokuuta 2012

Runeberginkakku


Tein tänä vuonna Runebergintortut kakun muotoon. Ohje on täältä. Itse jätin manteliaromin pois, kun lapset varsinkaan eivät siitä pidä. Kardemummaa olisin laittanut, mutta sitä ei löytynytkään kaapista.


OHJE:

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin- tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa tai omenamehua
Kostutus:
1 dl vettä
0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia
Pinnalle:
1-2 dl vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl tomusokeria

0,5 rkl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste taikinaan viimeisenä. 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua.

Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.

Minulla ei koko taikina mahtunut kakkuvuokaan (1 litra), joten paistoin lopun sydän-silikonivuoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti