Sivut

4. elokuuta 2012

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella


Ihana naapurimme oli meillä hetken lastenvahtina, kun minun piti rientää vanhimman pojan kanssa silmälääkäriin eikä mies ollut vielä tullut töistä kotiin. Tein Minnalle kiitokseksi näitä muffinsseja, jokunen jäi kotiinkin maisteltavaksi. Ohje on Kinuskikissalta.


OHJE:
Taikina:
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua margariinia
3/4 dl maitoa
200 g puolukoita
Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.

Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään.

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

Itse ripottelin koristeeksi pinkkejä, syötäviä sydämiä.

1 kommentti:

  1. Itsekin olen tehnyt näitä, tosin ilman kuorrutetta. Miesväki meillä söi suurimman osan, itse sain 12 kpl:n muffinvuoasta vain kaksi. :D Kuorrutteenkin kera olisi joskus tarkoitus tehdä. :)

    VastaaPoista