6. elokuuta 2012

Piparinmakuinen kahvikakku (*munaton*)


1. adventin kunniaksi leivoin tätä piparinmakuista kahvikakkua. Oli todella hyvää, ja ohjekin on taas helppo ja nopea Ohje on Ahonlaita-leivontablogista.


OHJE:
4 dl piimää tai kermaviiliä
1,5 dl sokeria
2 dl siirappia
3 tl piparkakkumaustetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl perunajauhoja
175 g voisulaa

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon kermaviili tai piimä. Sekoita myös siirappi ja voisula taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen aikaa, että aineet ovat hyvin sekaisin, ei tarvitse varsinaisesti mitenkään "vaahdottaa". Jos taikina tuntuu mielestäsi liian löysältä, voit lisätä taikinaan hieman vehnäjauhoja.

Tästä taikinasta riittää yhteen isoon kuivakakkuvuokaan tai kahteen hieman pienempään.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, paista uunin alatasolla 175 asteessa noin yhden tunnin ajan (jos käytät kahta vuokaa, 50 min. riittänee).

Koristelin kakun lumihiutale-koristerakeilla ja tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Juurikin on uunissa tulossa tällä ohjeella kakkuja (4 pietä kahvikakku sain ohjeella), "joulukukan" asemesta annan =) Kiitos ohjeen jakamisesta ja hyvää joulua!!!

    VastaaPoista