Sivut

6. elokuuta 2012

Muffinssit luumusydämellä


Meillä sairastettiin vesirokkoa enemmän ja vähemmän rajusti, jonka takia itselläni jäi yöunet aika vähiin. Eipä juuri ollut voimia mihinkään ylimääräiseen. Nyt on tauti selätetty ja on taas nukuttu öisin, joten leipominenkin on innostanut. Tein nämä muffinssit Suklaasydän-blogin ohjeella. Itse en tehnyt muffinsseihin ohjeessa ollutta kuorrutusta, vaan koristelin muffinssit lumihiutaleilla. Alkuperäisessä ohjeessa luki, että ohjeella tulee 12 isoa muffinssia. Itse sain vain 9, liekö vuokani olleet vielä isompia. Täytettä jäi reilusti ylikin, riittäisi varmasti vaikka kaksinkertaiseen annokseen taikinaa.


OHJE:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
1 muna
vajaa 2 dl maitoa
75 g voita sulatettuna
Täyte:
½ prk luumuhilloa
1 prk vaniljarahkaa

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja sulatettu voi. Kaada nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. Vältä liikaa vaivaamista!

Valmista täyte: sekoita keskenään luumuhillo ja vaniljarahka.

Öljyä muffinssipelti tai vuoraa se paperivuoilla. Laita lusikallinen taikinaa vuokiin, laita nokare luumutäytettä päälle ja laita toinen lusikallinen taikinaa päälle. Älä täytä vuokia täyteen, vaan jätä hieman kohoamisvaraa.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna taikinan seistä vuoissa sen aikaa (15-20 minuuttia), jotta jauhot ehtivät kunnolla kostua.

Paista muffinsseja noin 15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit nostaa ne pois.


Lumihiutaleet tein vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta; sivelin lumihiutaleisiin lumivalkeaa kristallipulveria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti