4. elokuuta 2012

Pätkispiirakka


Pionilaaksossa oli tehty uskomattoman herkullisennäköistä Pätkispiirakkaa. Pakko oli testata ohjetta ja hyvää tuli, kuorrutus varsinkin oli aivan ihanaa. Pioni oli koristellut piirakan todella kauniisti, itse ripottelin vain strösseleitä päälle.


OHJE:
225g voita
4,5dl sokeria
3 munaa
6,75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2rkl kaakaota
2,25dl maitoa tai maitokahvia
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen huolellisesti vatkaten.
 
Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vaahtoon muutamassa erässä maidon kanssa.
 
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.
 
kuorrutus:
 
1/2 pss pätkis-suklaata (tai 4 pätkispatukkaa)
75g voita
2rkl kaakaota
4rkl kahvia
tomusokeria
 
Sulata voi kattilassa, lisää suklaa, kahvi ja kaakao. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja ota pois liedeltä.
 
Lisää tomusokeria kunnes massa on riittävän paksua.
 
Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen pohjan päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti