4. elokuuta 2012

Kuningatarkääretorttu (*gluteeniton*)

Kirsin keittiössä oli tehty kuningatarkääretorttua, jota piti tehdä itsekin. Oli todella hyvää, suosittelen!


OHJE:
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovaisesti sekoitellen kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna hetkisen jäähtyä.

Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk Valio maustettu rahka, Kuningatar
vadelmahilloa

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Sivele vadelmahilloa kääretorttulevylle, levitä hillon päälle rahka. Kääri rullalle, anna maustua jääkaapissa.

Itse tein täytettä kaksinkertaisen annoksen, joten sitä riitti pursotella kääretortun päällekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti