Sivut

5. elokuuta 2012

Nopeatekoinen vuokaleipä


Leivän leipominen ei voisi olla tämän helpompaa! Lopputulos on ihanan herkullinen. Näin helpon ohjeen ansiosta meilläkin syödään vastaleivottua leipää paljon useammin. Ohje on kirjasta Seitsemän tähden leivontakirja.


OHJE:
25 g hiivaa
1 rkl öljyä
2½ dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl vehnäleseitä
n. 6 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon. Sekoita öljy ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi, 37-asteiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita, kunnes se on liuennut.

Sekoita muut ainekset huolellisesti joukkoon.

Kaada taikina voideltuun, 1½ litran vetoiseen vuokaan. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä lähes kaksinkertaiseksi, noin 35 minuuttia.

Paista ritilän päällä uunin pohjalla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta ritilä seuraavalle korkeudelle ja paista vielä runsaat 15 minuuttia.

Anna leivän rauhoittua vuoassaan muutama minuutti ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jäähdytä leipä leivinliinaan käärittynä.

1 kommentti:

  1. Nyt oli kyllä niin helpon oloinen resepti, että kaivoin kaapin takimmaisesta nurkasta leipävuokani pölyttymästä ja pyöräytin leivän uuniin. Nyt odotellaan paistumista :) Kiitos reseptistä ja mukavaa syksyn jatkoa.

    VastaaPoista