Sivut

2. elokuuta 2012

Mustaherukkajuustokakku


Meillä oli mieheni kanssa muutama viikko sitten 5-vuotishääpäivä. Edelleenkään ei tehnyt täytekakkua mieli, vaan päädyin tekemään juustokakun. Kovasti oli houkutellut kokeilla makuyhdistelmää minttu ja mustaherukka, ja aika mukavasti se tässä kakussa onnistuikin. Täytteeseen voisi ehkä lisätä piparminttuaromia, niin maku olisi minttuisempi. Mutta hyvää oli näinkin.


OHJE:
pohja:
150 g minttudominoita
50 g margariinia
täyte:
1 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g mustaherukoita
½ dl sokeria
5 liivatelehteä
5 rkl vettä

Murskaa dominokeksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustaherukat ja paseeraa siivilän läpi. Vaahdota Flora vispi, lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mustaherukkasose. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Itse koristelin kakun rouhitulla Maraboun minttukrokanttisuklaalla ja sokerimassakukalla.

Oli taas hyvin haasteellista kuvata kakku, kun ei ollut päivänvaloa saatavilla. Tuossa yläkuvassa ei kakun oikea väri välity ollenkaan. Otinkin seuraavan päivänä uuden kuvan päivänvalossa. Minusta kakku oli kauniinvärinen.


Kun vielä oppisi saamaan siistit ja sileät reunat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti