Meillä oli
mieheni kanssa muutama viikko sitten 5-vuotishääpäivä. Edelleenkään ei
tehnyt täytekakkua mieli, vaan päädyin tekemään juustokakun. Kovasti oli
houkutellut kokeilla makuyhdistelmää minttu ja mustaherukka, ja aika
mukavasti se tässä kakussa onnistuikin. Täytteeseen voisi ehkä lisätä
piparminttuaromia, niin maku olisi minttuisempi. Mutta hyvää oli
näinkin.
OHJE:
pohja:
150 g minttudominoita
50 g margariinia
täyte:
1 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g mustaherukoita
½ dl sokeria
5 liivatelehteä
5 rkl vettä
Murskaa dominokeksit. Sulata margariini
ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan
(halkaisija noin 20 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen. Soseuta mustaherukat ja paseeraa siivilän läpi. Vaahdota Flora
vispi, lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mustaherukkasose.
Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada
seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja
anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Itse koristelin kakun rouhitulla Maraboun minttukrokanttisuklaalla ja sokerimassakukalla.
Oli taas hyvin haasteellista kuvata
kakku, kun ei ollut päivänvaloa saatavilla. Tuossa yläkuvassa ei kakun
oikea väri välity ollenkaan. Otinkin seuraavan päivänä uuden kuvan
päivänvalossa. Minusta kakku oli kauniinvärinen.
Kun vielä oppisi saamaan siistit ja sileät reunat...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti