Sivut

2. elokuuta 2012

Jouluinen piimäkakku (*munaton*)


En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt piimäkakkua, joten kun huomasin tämän ohjeen uusimmassa Maku-lehdessä (6/2010), niin leivottavahan se oli. Ja olikin oikein hyvää, plussaa myös todella helposta ja nopeasta ohjeesta. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.


OHJE:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ tl soodaa
1½ tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2½ dl piimää
2 dl omenaa raastettuna
100 g voita sulatettuna
kuorrutus:
1 dl kinuskikastiketta
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
koristerakeita

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).

Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti