En ollut
koskaan aikaisemmin tehnyt piimäkakkua, joten kun huomasin tämän ohjeen
uusimmassa Maku-lehdessä (6/2010), niin leivottavahan se oli. Ja olikin
oikein hyvää, plussaa myös todella helposta ja nopeasta ohjeesta. Tätä
tulee varmasti tehtyä toistekin.
OHJE:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ tl soodaa
1½ tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2½ dl piimää
2 dl omenaa raastettuna
100 g voita sulatettuna
kuorrutus:
1 dl kinuskikastiketta
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
koristerakeita
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l).
Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa
sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Levitä kuorrute
täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti