5. elokuuta 2012

Minttusuklaakakku

Tästä kahvikakusta taisi tulla kerralla lempparini kahvikakuista. Todella ihanaa, kannattaa kokeilla! Ohje on Iloleipurilta. Testasin tähän kakkuun Tallinnasta ostamaani kakunkuorrutetta. En saanut sitä kovin kauniisti kakun päälle, mutta ei anneta sen haitata. Maku oli ihan hyvä. Vielä on kaapissa yksi pussi kakunkuorrutetta odottamassa.


OHJE:
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl Marianne crunch -rouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää kermaviili ja Marianne-rouhe ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakku (silikoni)rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Itse ripottelin kuorrutteen päälle koristeeksi Marianne-rouhetta.

HUOM! Jos käytät tavallista rengasvuokaa (siis ei silikoni), niin voitele ja korppujauhota vuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti