Sivut

5. elokuuta 2012

Mansikkarahkapullat


Heinäkuun Yhteishyvän Ruoka-lehdessä (7/11) oli kannessa herkullisennäköinen pulla. Vesi herahti kielelle ja pakko oli testata ohje. Ja kyllä - pulla maistui vähintään yhtä herkulliselta kuin kuvassa näytti. Kannattaa kokeilla!


OHJE (20 kpl):
Pullataikina:
100 g margariinia
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1½ dl sokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 prk (á 200 g) maustettua rahkaa (esim. vanilja)
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeeksi:
2-3 dl tuoreita mansikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Sulata margariini ja kaada päälle maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan hyvin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina on valmista, kun se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa tunnin ajan.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaksi ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä puolisen tuntia. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Annostele kullekin pullalle nokare rahkaa. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Anna pullien jäähtyä ennen koristelua.

Viipaloi mansikat ja sommittele ne täytteen päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen. Anna liemen jäähtyä hetki ja lusikoi se mansikoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti