Uudessa Leivotaan-lehdessä oli Minttupalojen ohje ja Elämä makeaksi -blogissa oli tehty tuota ohjetta soveltaen mansikanmakuisia Sydänpaloja.
Itsekin miellyin enemmän ajatukseen mansikanmakuisista paloista, mutta
koska minulla ei ollut mansikka-aromia, korvasin osan tomusokerista
mansikkatomusokerilla. Näin täytteeseen saatiin mansikan makua ja
kaunis, vaaleanpunainen väri.
Alkuperäisessä ohjeessa tomusokerin
määrä oli suurempi, mutta tuon toisen ohjeen avulla osasin vähentää sen
sopivaksi. Tein mansikkapalat alla olevalla ohjeella.
OHJE:
1 kananmunan valkuainen
1½ dl mansikkatomusokeria
3 dl tomusokeria
n. 200 g tummaa suklaata
Vatkaa huoneenlämpöinen valkuainen kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokerit, sekoita seos kiinteäksi.
Kauli massa tomusokerin avulla levyksi ja paina siitä pienellä muotilla paloja.
Sulata suklaa ja kasta palat siinä, jonka jälkeen voit nostaa ne jääkaappiin hetkeksi.
Päälle voi lopuksi spritsata sulatettua suklaata. Itse käytin tähän maitosuklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti