Todella
monessa blogissa on tehty arabialaisia maustekakkuja joulun alla. Kun
näin ohjeen Ruoka Pirkka -lehdessä (marraskuu 2011), päätin minäkin
tehdä sellaisen.
OHJE:
200 g leivontamargariinia tai voita
3½ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelilastuja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
2 dl kevytkermaa tai kermamaitoa
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
50 g leivontamargariinia tai voita
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl kanelia
4 dl (250 g) tomusokeria
3 rkl kahvijuomaa
(koristerakeita)
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Kaada taikina tilavaan (1,8 l),
voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla
tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sulata rasva. Sekoita joukkoon
kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi
koristerakeilla. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa. Sen
voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti