6. elokuuta 2012

Kuorrutettu arabialainen maustekakku


Todella monessa blogissa on tehty arabialaisia maustekakkuja joulun alla. Kun näin ohjeen Ruoka Pirkka -lehdessä (marraskuu 2011), päätin minäkin tehdä sellaisen.


OHJE:
200 g leivontamargariinia tai voita
3½ dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelilastuja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl sitruunan raastettua kuorta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
2 dl kevytkermaa tai kermamaitoa
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus:
50 g leivontamargariinia tai voita
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl kanelia
4 dl (250 g) tomusokeria
3 rkl kahvijuomaa
(koristerakeita)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.

Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.

Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sulata rasva. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa. Sen voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti