Sivut

7. elokuuta 2012

Mansikkajäätelö


Tein uuden aluevaltauksen, kun valmistin itse jäätelöä. Pullahiireltä löytyi helppo ja herkullinen ohje, kiitokset siis sinne! Itse en makeuttanut jäätelöä vaahterasiirapilla tai muulla ja hyvää oli näinkin. Jossain vaiheessa voisikin tehdä jäätelöä suklaasta tai vaikkapa lakritsista.


OHJE:
5 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa (sellaisenaan, ei keitettynä)
250 g mansikkasosetta
3 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta - voi jättää myös pois)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoittele kondensoitu maito ja mansikkasose keskenään kulhossa. Lisää joukkoon halutessasi vaahterasiirappi. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada noin 1½ litran kulhoon. Nosta pakkaseen ja anna olla siellä mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti