7. elokuuta 2012

Kinkkuboston


En ole tehnyt koskaan bostonkakkua, mutta kun näin Elämä makeaksi -blogissa tämän suolaisen bostonin ohjeen, oli ihan pakko kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa bostoniin tuli myös salamia, itse laitoin vain kinkkua. Oli todella hyvää! Seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen ja mikrossa lämmittämisen jälkeen oli melkeinpä parempaa kuin ihan tuoreena. Alla ohje niinkuin itse tein.


OHJE:
taikina:
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
täyte:
100 g ruohosipulituorejuustoa
3 dl kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
päälle:
kananmunalla voitelu
juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä voi. Vaivaa taikina hyvin, anna kohota huoneenlämmössä vajaan tunnin ajan.

Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levyn pinnalle ja ripota päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se 8 osaan.

Voitele halkaisijaltaan n. 25 cm:n irtopohjavuoka ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.

Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla +175-asteessa hieman yli tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti