Sivut

2. elokuuta 2012

Kermaiset suklaakarkit


Vanhin poika on toivonut näitä karkkeja jouluksi jo useampana vuotena, mutta aina on aika loppunut kesken. Vaan ei tänä vuonna! Pitkä odotus palkittiin ja poika sai mieleisiään herkkuja. Helppo ja nopea ohje, ohjeella tulee noin 36 karkkia. Ohje on kirjasta Tähtien kimallusta - jouluinen puuhakirja.


OHJE:
75 g rasvaista tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
noin 4½ dl (350 g) tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl öljyä voiteluun
75 g suklaapaloja
40 g voita
laakea kakkuvuoka (läpimitta 15 cm)
leivinpaperia

Mittaa juusto kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita ainekset hyvin.

Pane vuoka leivinpaperin päälle ja piirrä oikea koko paperista vuoan reunoja seuraten. Leikkaa paperista vuoan pohjalle suoja.

Kasta talouspaperi öljyyn ja voitele sillä vuoan reunat ja pohja. Painele leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele sekin.

Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita sitten joukkoon ruokalusikallinen juustoseosta.

Kaada suklaa juustoseokseen. Vatkaa ainekset lusikalle kermaisen pehmeäksi.

Lusikoi seos tasaisesti vuokaan ja painele pinta mahdollisimman tasaiseksi.

Tasoita pinta vielä lusikan kuperalla puolella. Pane vuoka jääkaappiin jähmettymään 2 tunniksi.

Irrota levy vuoan reunoista varovasti veitsellä vuoan reunoja kiertäen. Kumoa se isolle lautaselle. Irrota leivinpaperi.

Leikkaa levy pieniksi neliöiksi. Nosta karkkilautanen vielä jääkaappiin jähmettymään 2 tunniksi.


Paketoin karkit Wiltonin karkkifoliopapereihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti