Sivut

5. elokuuta 2012

Jauheliha-riisipiirakka


Kävimme veljeni perheen luona kylässä ja siellä oli tarjolla tällaista todella hyvää piirakkaa. Piti pyytää ohje itsellekin. Veljenvaimo oli tehnyt piirakan näppituntumalla, joten määrät olivat suuntaa-antavia. Sen mukaan tein ja hyvää tuli. Tähän saa hyvin upotettua ruualta yli jääneen riisin.


OHJE:
Pohja:
iso lehtitaikinalevy (pakaste)
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 paprika
3 dl keitettyä riisiä
200 g (ruohosipuli)tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta
suolaa, kuivattua basilikaa
Päälle:
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa

Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levy uunipellin kokoiseksi ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. 

Ruskista jauheliha, lisää tuorejuusto pannulle ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja kuivatulla basilikalla. Pilko paprika.

Levitä esipaistetulle pohjalle jauhelihaseos, pilkottu paprika, keitetty riisi ja juustoraaste. Tee munamaito munista, ruokakermasta ja maidosta ja kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti