Jo aikapäiviä sitten leivoin näitä sämpylöitä pojille välipalaksi. Hyvää! Ohje on Myllyn Parhaalta.
OHJE (noin 25 kpl):
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia.
Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella
rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä
paikassa.
Leivo kohonneesta taikinasta
sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.
Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele
halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla
10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti