Sivut

4. elokuuta 2012

Grahamsämpyläsolmut

Jo aikapäiviä sitten leivoin näitä sämpylöitä pojille välipalaksi. Hyvää! Ohje on Myllyn Parhaalta.


OHJE (noin 25 kpl):
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti