4. elokuuta 2012

Daim-suklaajuustokakku

Meillä herkuteltiin äitienpäivänä juustokakulla. Olikin hyvä vaihtoehto täytekakulle, sillä omalla kohdallani täytekakkukiintiö on tällä hetkellä varsin täysi. Todella herkullista kakkua olikin. Tähän kakkuun en tehnyt keksipohjaa, vaan paistoin unelmatorttupohjan, josta leikkasin sopivankokoisen palan. 



OHJE:
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
kaakaota
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
1 pss Daim-rakeita
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Pohjan jäähdyttyä leikkaa halkaisijaltaan 24 cm oleva ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle. 

Kostuta pohja varovasti kaakaolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää suklaa tuorejuustovaahtoon. Kiehauta tilkka vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon. Lisää sekaan Daim-rakeet. 

Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kakun päälle pursotin kaakaolla maustettua ja ruskealla pastavärillä värjättyä Flora vispiä. Poikaset saivat sitten koristella kakun kaapin kätköistä löytyneillä lehdillä ja kukkasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti