Sivut

30. heinäkuuta 2012

Valkosuklaa-daimkakku

Aivan mahdottoman hyvää kakkua!! Tosin on sen verran makeaa, että pienikin pala riittää sammuttamaan makeanhimon. Ohjeen olen ottanut Kakkukioskilta (täältä), tosin olen tehnyt siihen pieniä muutoksia. Laitan ohjeen tähän niinkuin sen itse tein.



OHJE:
pohja:
180 g digestivekeksejä
75 g voita
täyte:
2 prk Flora vispiä
2 levyä (á 130 g) Pandan valkosuklaata
2 prk maitorahkaa
1,5 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä
4 isoa Daim-patukkaa

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, ja painele seosta lautaselle asetettuun reunavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja rouhitut Daim-murut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki ja kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele.

Itse koristelin kakun valkosuklaarouheella ja marsipaani-sokerimassaa olevilla kukalla ja lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti