29. heinäkuuta 2012

Kinkku-paprikakiekot


Maku-lehdestä 2/10 löysin näiden kinkku-paprikakiekkojen ohjeen. Tein muuten ohjeen mukaan, ainoa muutos oli, että käytin piparjuurituorejuuston tilalla Italian yrtit -tuorejuustoa.



OHJE:
taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1½ tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
9 dl vehnäjauhoja
1½ dl pullomargariinia
täyte:
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g palvikinkkua kuutioituna
1 punainen paprika kuutioituna
2 dl persiljaa hienonnettuna
1 tl mustapippuria
voiteluun:
1 muna

Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon jauhot. Lisää rasva loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Sekoita tuorejuustot keskenään ja levitä seos taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle kinkku- ja paprikakuutiot sekä persilja ja mustapippuri.

Kierrä taikinalevyt rulliksi ja leikkaa viipaleiksi. Pane taikinakiekot paperivuokiin. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.

Voitele munalla.

Paista kiekkoja 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti