Sivut

28. heinäkuuta 2012

Vadelmaiset perhospullat

Leivoin viikonloppuna pullia, ja halusin kokeilla minulle uutta pullamallia. Kaarina Roinisen kirjassa Iloisen leipojan kirja oli kivoja perhospullia, joten päätin kokeilla niitä. Alkuperäisessä ohjeessa täytteenä oli valkosuklaata ja puolukoita, itse laitoin vain vadelmamarmeladia. Hyvää oli näinkin! Pullataikinan ohjeen löydät täältä. Tein perhospullia puolikkaasta taikinasta, loput pyörittelin pikkupulliksi, että saamme sitten laskiaisena herkutella laskiaispullilla.


Laitan tähän vielä vaihekuvia tällaisen pullan tekemisestä.


Kauli puolet taikinasta noin 30x50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä marmeladi levylle.


Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta työpöytää vasten.


Leikkaa taikinarullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä sivultaan noin 3 cm ja kapeammalta noin 1½ cm aivan kuin korvapuusteja valmistettaessa. Leikkaa palan leveämpään päähän viilto suoraan keskelle, mutta jätä 1-2 cm kapeammasta päästä leikkaamatta.


Nosta pala pystyyn ja taivuta leikatut osat kummallekin sivulle, näin keskelle jää kapea osa, josta muodostuu perhoselle keskiosa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti