Sivut

28. heinäkuuta 2012

Omena-kanelikääretorttu

Kääretorttu on kyllä helppo herkku makeannälän iskiessä. Täyte maistuu ihanasti omenalta ja kanelilta.


 Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk Valion maustettua rahkaa omena-kaneli
(sokeria)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää omena-kanelirahka. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria (itse en lisännyt). Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti