28. heinäkuuta 2012

Mustikka-kaurapiirakka

Lasten kanssa yhdessä poimituista mustikoista kesän ensimmäinen mustikkapiirakka. Tämä piirakka maistuu pojille hyvin, ja on todella helppo ja nopea valmistaa. Ohje on otettu Myllyn Parhaan lehtisestä Hiutale-, lese- & mannareseptejä.


1½ dl kauramannasuurimoita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl kevyt ruokakermaa (5-7%)
Päälle:
3-4 dl mustikoita (n. 250 g)
Muruseos:
½ dl margariinisulaa
3/4 dl sokeria
2 dl kauramannasuurimoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle kauramannalla leivitetylle piirakkavuoalle. Levitä marjat piirakalle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos (sekoita ensin seoksen aineet keskenään). Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Itse nautimme tästä herkusta vaahdotetun Flora Vanillan kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti