Sivut

28. heinäkuuta 2012

Mehevä omenapiirakka

Minulle iskee syksyisin mieliteko omenapiirakkaan. Omppupiirakka onkin oikeastaan lempileivonnaiseni, mutta jostain syystä sitä tulee tehtyä lähinnä syksyisin. Vaikka ihan yhtä hyvää se olisi ympäri vuodenkin. Tähän piirakkaan tulee ihana kanelinen muruseos päälle. Ohje on otettu Yhteishyvästä vuonna 2006 tai 2007.



 Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1½ l omenoita
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä,täytyypä kokeilla :) Olisiko sinulla myös maidotottoman omenapiirakan ohjetta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästäkin omenapiirakasta saat maidottoman käyttämällä maidotonta margariinia ja maidon tilalla vaikkapa omenamehua. Maidoton leivontamargariini löytyy ainakin Sunnuntailta. Jos käytät tätä margariinia, sulata se taikinaa varten. Flora Culinesse (juokseva margariini) on nettisivujen mukaan myös maidoton, joten se käy tähän hyvin.

      Poista