12. heinäkuuta 2015

Sitruunaiset donitsit

Iloleipurin kuuden syvennyksen donitsipellin mukana tuli sitruunaisten donitsien ohje, ja koska meillä tykätään sitruunaisista leivonnaisista, päätyi tuokin ohje testaukseen. Herkullisia donitseja tuli, mutta enemmän omaan makuuni oli kuitenkin Suklaapossun ohjeella tehdyt donitsit. Tuo ohje löytyy blogistani täältä. Kyllä näitä sitruunaisia donitsejakin kannattaa kokeilla ihan jo tuon sitruunaisen maun takia. Pieniä muutoksia tein lyhentämällä paistoaikaa puolella ja lisäämällä kuorrutteen nesteen määrää.



OHJE (12 kpl):

50 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1½ rkl sitruunamehua
3 rkl vettä

päälle strösseleitä


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita tasaiseksi.

Paista leivonnaiset kahdessa erässä. Voitele kuuden syvennyksen donitsipelti ja pursota taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-8 minuuttia. Kumoa leivokset.

Puhdista ja voitele donitsipelti uudelleen ja pursota loppu taikina syvennyksiin. Kypsennä ja kumoa leivokset.

Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja vesi keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneiden leivoksien pintaan ja koristele heti strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti