29. heinäkuuta 2015

Mansikkabrita

Sadepäivä. Oikein hyvä päivä pakastaa mansikoita ja leipoa mansikoista herkkua. Britakakku taitaa olla tämän kesän hitti - niin monessa blogissa ja Facebookin leivontaryhmässä olen tätä herkkua nähnyt. Itse en ollut koskaan aikaisemmin leiponut britakakkua enkä muista edes maistaneeni. Netti on pullollaan erilaisia britakakun ohjeita, ja seikkailtuani aikani siellä sun täällä päädyin pohjan osalta tähän TaikinaTaivaan ohjeeseen.

Ihan törkeän hyvää kakkua, ei voi muuta sanoa! Tästä taitaa tulla meidän perheen must-have-kesäherkku.


OHJE:

Pohja:
150 g voita
1½ dl sokeria
4 keltuaista
1½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria 

Väliin:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
mansikoita

Päälle:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
mansikoita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdolle, lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maito ja jauhot vuorotellen taikinaan. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle. Levitä taikinan päälle.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa kakun väliin tuleva vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Halkaise pohja kahtia ja siirrä toinen osa tarjoilulautaselle. Levitä kerma-rahkaseos ja mansikoita pohjan päälle. Nosta toinen pohja päälle.

Vatkaa päälle tuleva vispikerma vaahdoksi, lisää sokeri. Levitä kermavaahto ja mansikat kakun päälle.

 

2 kommenttia:

  1. Britakakku on joka kesän hitti! :) Niin herkkua! Raparperiversionakin suussasulavaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota raparperiversiota pitääkin joskus kokeilla, kuulostaa hyvältä :)

      Poista