27. kesäkuuta 2015

Banoffee cupcakes

Lainasin keväällä kirjastosta Pullahiiren eli Taru Vihavaisen kirjan Kuppikakut. Otin kirjasta itselleni talteen tämän Banoffee cupcakes -ohjeen. Viimein sain aikaiseksi testata ohjetta. Muffinit leivoin ihan kirjan ohjeen mukaan, mutta täytteen ja kuorrutteen tein toisella tavalla. Alla ohje, kuten itse tein. Nämä cupcaket eivät olleet omaan makuuni eivätkä pojatkaan näistä liiemmin tykänneet. Miehelle kyllä maistui. En tiedä, olisiko vähän pienemmällä banaanin määrällä tullut maistuvampia. Käyttämäni muffinssivuoat olivat aika isoja, joten paistoin muffineja puolisen tuntia.



OHJE (12 kpl):

Pohja:
100 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl kermaa
2 (n. 200 g) banaania

Täyte:
valmista kinuskikastiketta

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
½ dl valmista kinuskikastiketta
n. 2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokerivaahtoon vuorotellen huoneenlämpöisen kerman kanssa. Pilko banaani ja sekoita taikinan joukkoon. Jaa taikinamassa 12 muffinssivuokaan, muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista muffinssipohjien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna pohjien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita valmista kinuskikastiketta pursotinpussiin, jossa on hillotylla. Pursota kinuskikastiketta muffinien sisälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita kinuskikastike vaahdon joukkoon. Pursota kinuskikermavaahtoa muffinien päälle. Ripottele vielä kaakaojauhetta muffinien päälle koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti