24. maaliskuuta 2015

Tuplasuklaamuffinit

Kevään Ruoka-Pirkassa oli suklaamuffinien ohje, joka pääsi testiin. Halusin kuitenkin laittaa muffineihin sekä maito- että valkosuklaata. Ja hyvää tuli! Alkuperäisessä ohjeessa muffinit oli tehty Amerikan muffinivuokiin, jotka siis ovat isoja vuokia. Itse tein muffinit pienempiin vuokiin ja sain ohjeella yli 20 muffinia.



OHJE:

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
50 g maitosuklaahippuja
50 g valkosuklaahippuja

Pinnalle:
n. 50 g maito-/valkosuklaahippuja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää suklaahiput. Lusikoi taikina vuokiin. Ripottele vielä muffinien pinnalle suklaahippuja.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarkista muffinien kypsyys ja anna niiden jäätyä hiukan ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti