Sivut

5. helmikuuta 2015

Runebergin kakku

Pitihän se taas leipoa jotain Runebergin päivän kunniaksi. Kotoa opittua tämäkin, sillä äitini tekee aina Runebergin päiväksi torttuja, nam. Tämä resepti ei ole täydellinen, mutta hyvää kakkua tuli ja makeannälän sai taltutettua. Itse en kostuttanut kakkua millään, mutta halutessaanhan kakun voi kostuttaa vaikka sokerivedellä.


OHJE:

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl mantelijauhetta
1½ dl piparinmuruja
1½ dl korppujauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Päälle:
1 dl vadelmahilloa
3 dl tomusokeria
2½ rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Paista 200 asteessa 45-55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Laita vadelmahillo pursotuspussiin ja pursota hilloa kakun keskelle. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Laita sokerikuorrute pursotuspussiin ja pursota raidat hilloraidan molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti