Sivut

9. syyskuuta 2014

Herkullinen omenapiirakka

Pidän kovasti omenapiirakasta, ja näin syksyisin tuleekin leivottua omenapiirakkaa erilaisilla ohjeilla. Minua on kiehtonut ajatus omenapiirakasta, jossa omenoita on keitetty kanelin ja sokerin kanssa ennen piirakan paistamista. Niinpä kokeilin tehdä omenapiirakan tällä tavalla, ja lopputulos oli ihana! Pehmeää ja mehevää omenapiirakkaa. Herkun kruunasi vaniljavaahto.


OHJE:

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
3 tl leivinjauhetta
5½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
650 g omenoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
1½ tl kanelia

Valmista ensin täyte. Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenakuutiot kattilaan veden, sokerin ja kanelin kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä puolikypsiksi. Sekoita mahdollisimman vähän.

Sekoita munat ja sokeri, lisää maito ja juokseva margariini sekä viimeiseksi vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle omenatäyte. Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti