23. elokuuta 2014

Kolavinokkaat (*munaton*)

Löysin taas helpon ja herkullisen pikkuleipäohjeen. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta.


OHJE:

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja jauhettu inkivääri ja kääntele seos vaahtoon.

Jaa taikina kahtia ja muovaa palat tangoiksi.

Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paina niitä käsin hiukan litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan piikkien jäljet.

Kypsennä tangot kullankeltaisiksi uunin keskiosassa. Kypsymisaika on 12-15 minuuttia.

Jäähdytä tankoja hiukan ja leikkaa ne sen jälkeen vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä.

2 kommenttia:

  1. Varmasti suussasulavia! :) Nam! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä on niin parhaita! Herkullisia ja helppoja ja siksi näitä onkin tullut tehtyä tuhottoman monta kertaa ;D
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/kinuskikeksit-leilas-jattegoda.html

    VastaaPoista