15. kesäkuuta 2014

Pienet kasvis-salaattijuustopiiraat

Harvemmin on tullut tehtyä kasvispiirakkaa, mutta tällä kertaa tein tällaisia pieniä piiraita nuorimpien poikien synttäreille. Ohje on Kakkutaikurilta. Itse tein vähän pienemmällä annostuksella, joten alla oleva ohje on sellainen, jolla itse tein.OHJE (16 kpl):

150 g margariinia
150 g vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
ripaus suolaa

Täyte:
200 g parsakaalia
1/4 sipuli
1/4 punainen paprika
180 g salaattijuustokuutioita
½ tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1/4 nippu tuoretta persiljaa

2½ dl ruokakermaa
1 kananmuna

Sekoita pehmeä margariini ja muut aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Laita kylmään jähmettymään. Kylmänä taikina on helpompi kaulita.

Kaulaa kylmä taikina noin 4 mm paksuksi levyksi. Taikina repeilee juustoraasteen takia helposti, joten kaulaus kannattaa tehdä pienissä erissä. Ota taikinamatosta pyöreitä paloja käyttäen apuna pyöreää muottia tai vaikkapa sopivan kokoista lasia. Halkaisija muotissa tulisi olla 3-4 cm isompi kuin kapselin halkaisija on, jotta piirakalle saadaan myös reunat. Muottia käyttämällä jokaisesta piirakasta tulee saman kokoinen.

Kapseleina voi käyttää Brunon pieniä folio-piirasvuokia, sillä ne eivät päästä rasvaa läpi. Mikäli foliovuokia ei löydy, voi piiraat tehdä esim. muffinssipellin syvennyksiin, kun rasvaa kolot ensin huolella.

Pilko kaikki täytteen ainekset pieniksi. Parsakaalit voi jättää hieman isommiksikin. Sekoita keskenään ja annostele kasvistäyte piirasvuokiin.

Sekoita ruokakerma ja kananmuna. Lusikoi piirakoiden päälle. Jokaiseen menee noin 3 rkl, kuitenkin siten ettei tulvi yli.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti