18. toukokuuta 2014

Kääretorttu äitienpäiväksi

Tänä vuonna tein anopilleni kääretortun äitienpäiväksi. Hyvin kävi kääretorttu täytekakun asemasta - varsinkin kun se oli kaikella rakkaudella tehty.



OHJE:

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria

Koristeluun:
tummaa suklaata
nonparelleja
sokerimassakukkia

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka ja sokeri. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa leivinpaperin avulla kääröksi.

Koristele kääretorttu sulatetulla tummalla suklaalla, nonparelleilla ja sokerimassakukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti