30. huhtikuuta 2014

Sima

Sima kuuluu vappuun yhtä varmasti kuin munkit. Itse tehty sima on mielestäni paljon parempaa kuin kaupasta ostettu, ja olenkin muutamana vappuna tehnyt siman itse. Niin tänäkin vuonna - ja hyvää tuli tälläkin kertaa. Ohje on fariinisokeripussista.


OHJE:

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g). Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

1 kommentti:

  1. Tuolla ohjeella minäkin aina teen siman. Onnistuu varmasti! Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista