3. huhtikuuta 2014

Pellillinen kinkkupiirakkaa

Kinkkupiirakka on kiva tarjottava vaikkapa syntymäpäivillä. Tällä ohjeella tulee pellillinen kinkkupiirakkaa.


OHJE:

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
200 g voita
½ dl kylmä vettä

Täyte:
600 g kinkkusuikaleita
4 dl ruokakermaa
3 dl ranskankermaa
6 munaa
300 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua timjamia

Nypi vehnäjauhot, juustoraaste ja voi raemaiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja työstä taikina palloksi.

Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, uunipellin kokoiseksi pohjaksi. Siirrä uunipellille. Pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä piirakkapohja paistamalla sitä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa ruoka- ja ranskankerma. Sekoita joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita kinkkusuikaleet kermamassaan. Levitä täyte pohjan päälle.

Kypsennä vielä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tälläiset reseptit ovat aina tervetulleita ja käyttökelpoisia. Kiitos siitä!

    Ps. Päivitäthän blogini osoitteen blogilistaasi!

    VastaaPoista