4. tammikuuta 2014

Pipari-puolukkapiiraset

Joulun piparkakkutaloa varten olin varannut valmista piparitaikinaa hieman liian paljon. Johonkin piti pakastimessa ollut taikina käyttää. Menimme vastaanottamaan uutta vuotta vanhempieni luokse, ja leivoin sinne tällaisia pipari-puolukkapiirasia. Ohje on joulukuun Ruoka Pirkasta; siellä nämä ovat nimellä pipari-karpalopiiraset. Karpaloita minulla ei ollut, joten jätän ne alla olevasta ohjeesta pois. Vaikka olin voidellut muffinssipellin hyvin, oli minulla vaikeuksia saada piiraset irti. Pakko oli käyttää veistä apuna ja se toki vaikutti piirasten ulkonäköön. Makuun ei kuitenkaan, olivat oikein hyviä.OHJE (12 kpl):

1 pkt (500 g) piparkakkutaikinaa

Voiteluun:
juoksevaa margariinia

Täyte:
1 rs (200 g) Créme Bonjour tuorejuustoa, karpalo
½ prk (á 250 g) rahkaa
1 kananmuna
2 dl puolukoita
3/4-1 dl sokeria 

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele muffinipellin syvennykset huolellisesti ja nosta pelti jääkaappiin. Leivo taikinasta 12 kukkapiparia kansiksi. Jaa loppu taikina 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman.

Painele taikinapalat voidellun 12 kappaleen muffinipellin syvennyksiin siten, että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Nosta pohjat ja piparit jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tuorejuusto, rahka, muna, puolukat ja sokeri keskenään. Jaa täyte taikinapohjien päälle. Nosta piparikannet piirasten päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Annan leivonnaisten jäähtyä  ennen irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti